Jesteśmy częścią Uniwersytetu SWPS swps logo navbar 30 Przejdź do swps.pl

Celem pracy było pokazanie drogi, jaką musi przejść zwierzę, aby zaspokoić potrzeby konsumenta. Już sama nazwa „przemysł mięsny” degraduje je do roli produktu. W projekcie podjęto próbę uświadomienia tego odbiorcom poprzez zestawienie dwóch rezultatów produkcji masowej – mięsa i przedmiotów codziennego użytku. Zdaniem autorki warto dążyć do zminimalizowania cierpienia zadawanego zwierzętom. Nie chodzi o zaprzestanie produkcji mięsa, wystarczy zmienić standardy – traktować zwierzę jak autonomicznie istotę zdolną do odczuwania bólu.

Projektantka: Zofia Holeczek

Promotorzy: Krzysztof Łukomski (Communication Design), Ewa Klekot (Antropologia)
Wymiary: dwa filmy wyświetlane równocześnie na ścianach, stół.

Interesujący projekt?
Poznaj specjalność communication design

Zapisz się na newsletter

i otrzymuj informacje o nowościach w ofercie School of Form: warsztatach, wykładach oraz wydarzeniach.