Jesteśmy częścią Uniwersytetu SWPS swps logo navbar 30 Przejdź do swps.pl

Ladan Zadfar i Mohammad Farshad do School of Form trafili poszukując uczelni, która odpowie na ich potrzeby – szukali przede wszystkim dobrze wyposażonych warsztatów oraz miejsca, które łączy projektowanie z biznesem. Pasjonują się projektowaniem produktów, które rozwiązują problemy i trudności życia jednocześnie wprowadzając piękno do codzienności. Ich filozofia opiera się na opracowywaniu bardzo prostych koncepcji, inspirowanych drobnymi niedoskonałościami otaczającego świata i potrzebami tego pokolenia.

Etnogadki 1

"Nothing is perfect, so look closely, doubt then create"

Poznajcie naszych studentów z Iranu - Ladan i Mohammada oraz ich dwa sztandarowe produkty, które przy współpracy z Uniwersytetem SWPS zostały opatentowane. Jako zespół projektowy przede wszystkim opierają się na podobnym spojrzeniu na rzeczywistość w kluczowych kwestiach oraz czerpią z różnic, które są między nimi. Każdy z ich projektów to efekt wielogodzinnych dyskusji, obserwacji oraz prób. Prywatnie są bardzo serdeczni i uczynni, zawsze gotowi by wspierać kolegów studentów oraz sąsiedzką społeczność. Serdecznie gratulujemy nagród, które zdobyli dzięki wytężonej i wytrwałej pracy! Czekamy na dalsze przedsięwzięcia Ladan i Mohammada!

300 LAT BAMBROW LOGO WIZ CZERWONY

 

Wild Cook

Pasjonaci gotowania wiedzą, że nie ma sposobu by uwędzić jedzenie w domowej kuchni bez robienia ogromnego bałaganu. W odpowiedzi na ten problem powstał Wild Cook – urządzenie do przyrządzania wędzonych potraw lub napojów, wyposażone w szereg akcesoriów przyspieszających i ułatwiających proces.  Specjalna kapsułka – Wild Cook Capsule wypełniona naturalnymi składnikami jest podgrzewana w Wild Cook a następnie jej zawartość jest wdmuchiwana do garnka z gotowanym jedzeniem, nadając aromatu wybranych kapsułek (np. owoców, drewna, przypraw, warzyw). Wild Cook zdobył nagrodę IF Design Award 2020 w kategorii Professional Concept. W A’Design Award Wild Cook został nagrodzony za urządzenie, kapsułkę oraz komunikację marketingową.

Etnogadki 2

 

Etnogadki 4

Icy Galaxy

1800 1800 1

Zamarzająca woda tworzy strukturę inspirowaną kształtem spiralnej galaktyki. Producenci urządzeń do kostek lodu skupiają się przede wszystkim na tym by stworzyć przejrzystą bryłkę lodu. Ladan i Mohammad wykorzystali naturalne właściwości zmarzniętej wody by wydobyć jej piękno. Kulistą forma ze spiralnymi zagłębieniami podkreśla inspirację Drogą Mleczną, ale przede wszystkim dzięki zwiększonej powierzchni kontaktu z napojami szybciej je chłodzi. Produkcja „galaktycznych” kostek lodu jest znacznie szybsza od tradycyjnej a dzięki mniejszej zawartości wody nie rozrzedza napoju jak tradycyjna bryłka lodu.

 3600 3600 10

3600 3600 88 1

 

Zdjęcia: Ladan Zadfar i Mohammad Farshad

 

Ladan Zadfar i Mohammad Farshad

Róża Janusz

Ladan Zadfar i Mohammed Farshad – studenci kierunku Industrial Design w School of Form, uczestnicy wielu międzynarodowych wystaw w Chinach, Indiach, Włoszech, Węgrzech, Holandii. Od 2016 roku nagradzani w konkursach A’Design Award w Niemczech i Włoszech. W 2020 produkt Wildcook zdobył w Niemczech IF  Design Award w kategorii „proffesional concept” a także został uhonorowany w we Włoszech wraz z produktem „Icy Galaxy”. Ladan od 2019 roku zasiada w jury włoskiego konkursu A’Design Award.

Facebook 

Portfolio

 

Aktualności

Studiuj na School of Form. Dowiedz się, jak obniżyć czesne nawet o 50% lub 100%.

Dowiedz się więcej