Żyjemy w relacji z naszym otoczeniem i mikroorganizmami. Bakterie i grzyby biorą udział w każdym naszym oddechu i kęsie. Wpływają na samopoczucie, zdrowie, smak i teksturę pożywienia. Projekt Kishki to fermentowane przyprawy powstałe na bazie różnych mieszanek kiszonej kapusty, których głównymi składnikami są bakterie i czas. Wraz z przewodnikiem są formą manifestu wobec współczesnych nawyków konsumenckich i zachęcają do stworzenia własnego doświadczenia kulinarnego.
Praca dyplomowa
Domowa fermentacja jako manifest wobec współczesnych nawyków konsumenckich. Znaczenie rytuału gotowania i świadomość biofiliczna społeczeństwa
Projektant: Kamil Nowicki
Specjalność: Product Design, rok ukończenia: 2020
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., +48 793 546 702
Promotorzy
- Arkadiusz Szwed
- dr Monika Rosińska