Jesteśmy częścią Uniwersytetu SWPS swps logo navbar 30 Przejdź do swps.pl

Żyjemy w relacji z naszym otoczeniem i mikroorganizmami. Bakterie i grzyby biorą udział w każdym naszym oddechu i kęsie. Wpływają na samopoczucie, zdrowie, smak i teksturę pożywienia. Projekt Kishki to fermentowane przyprawy powstałe na bazie różnych mieszanek kiszonej kapusty, których głównymi składnikami są bakterie i czas. Wraz z przewodnikiem są formą manifestu wobec współczesnych nawyków konsumenckich i zachęcają do stworzenia własnego doświadczenia kulinarnego.

nowicki 1

nowicki 2  

Praca dyplomowa

Domowa fermentacja jako manifest wobec współczesnych nawyków konsumenckich. Znaczenie rytuału gotowania i świadomość biofiliczna społeczeństwa

Projektant: Kamil Nowicki

Viktoriia Petik

Specjalność: Product Design, rok ukończenia: 2020
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., +48 793 546 702

Promotorzy

  • Arkadiusz Szwed
  • dr Monika Rosińska